Om Bikram Yoga Stockholm

Bikram Yoga Stockholm finns på 2 platser:

Bikram Yoga City

Olof Palmesgata 11 A
111 37 Stockholm

Tfn: 08 – 120 590 06

Mail: info@bikramyogacity.se

Finns i nybyggda, fräscha lokaler på Olof Palmes gata 11 A. Studion ligger mitt i City, bara ett stenkast ifrån Hötorgets och T-Centralens tunnelbana med nära till butiker, restauranger och kaféer. Bikram Yoga City erbjuder flera Bikramyoga klasser varje dag.

Bikram Yoga Södermalmbikrambild3

Gotlandsgatan 53 B
116 65 Stockholm

Tfn: 08 – 615 14 15

Mail: info@bikramyogasoder.se

Bikram Yoga Södermalm ligger på vänstra sidan strax före korsningen Östgötagatan.

Om Bikramyoga

Bikramyoga är en form av Hathayoga bestående av 26 st asanas (kroppsrörelser) som idag ser likadana ut som de gjorde för flera tusen år sedan. Det speciella är urvalet av rörelserna tillsammans med sammansättningen, värmen och luftfuktigheten. Bikramyoga är utformad för att värma upp och stretcha muskler, leder och senor i en viss ordning för att få bästa effekt. Bikramyoga förebygger, underhåller och rehabiliterar hälsan som helhet.bikrambild1

Vad som gör Bikramyoga unikt i jämförelse med andra yogaformer är att denna serie av rörelser utövas under 90 minuter i ett uppvärmt rum (38-40 grader). Värmen främjar bla rörligheten, avgiftningen samt stretchingen av kroppen. Bikramyoga är rigorös men varje rörelse i denna serie är utformad att på ett säkert sätt stretcha och öppna upp kroppen som en förberedelse inför nästkommande rörelse. Denna serie av rörelser förflyttar dessutom friskt, syresatt blod till hela kroppen, till alla organ och fibrer. Detta för att återställa kroppens balans och alla system till att fungera såsom de ska.

Bikramyoga kombinerar koncentration, tålamod, beslutsamhet och självbehärskning vilket resulterar i en ökad mental klarhet samt reducerar stress. Några resultat av regelbunden träning är:

– starkare och mer tonade muskler
– ökad rörlighet i leder och muskler
– förbättrad fokus och koncentration
– ökad ämnesomsättning och förbränning
– ökad mental klarhet och stressreduktion
– förbättrad balans och koordinationsförmåga

Andra effekter är ett  allmänt bättre hälsotillstånd, en känsla av välbefinnande.bikrambild2

Alla människor kan träna Bikramyoga. Ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare som avancerad. Alla tränar individuellt utefter sin egen förmåga, men tillsammans i en och samma klass. För att få ut det mesta möjliga av sin yogaträning handlar det inte om hur ”perfekt” man kan utföra en yogarörelse, utan det handlar om att utefter kroppens förmåga göra det bästa man kan. Det är då man gör sin yoga!

 

Läs mer… Bikram Yoga Stockholm

 

0 Comments

Leave a reply

©2024 OURYOGA en sida producerad av www.needconsulting.se

KONTAKTA OSS!

Vi är inte här just nu, men vi återkommer så fort vi kan!

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

X
X
X
X
X