Om Dharma

♥ Alexandriska ♥

1999…

… satt jag i kaféet på Stadsbiblioteket i Linköping, med en bok om Buddism i händerna. Dharma tolkas ibland som livsväg, eller plikt. Min tolkning av dharma är att följa sitt hjärtas kall. Intentioner. Livet bjuder på så många perspektiv och trots det lilla motståndet som nya idéer kan skapa har jag sökt dem flitigt.
Jag heter Alexandra. Min resa har alltid varit präglad av nyfikenhet, humor, intressanta utmaningar och spännande, lärorika möten. Jag fann under min resa att störst glädje finns i mötet. Jag vill vidare ut, inspirera dig och lära mig mer. Det är min dharma.

Jag undervisat i yoga och hållit föreläsningar sedan 2004. I mitt bagage finns en mängd utbildningar och erfarenhet. Bland annat dessa…

Next STOP: Yoga…

Min yogaresa började i Linköping 1999. 2004 gick jag en kurs till poweryogainstruktör och jag började instruera i Västerås 2004. I väntan på den ”rätta” yogalärarutbildningen jag gick mängder av workshops och kurser, bland annat inom, biomekanik, Anusarayoga, astangayoga, vinyasayoga och vinyasa flow, restorative och inom alla dessa skolor många fler fördjupningar. Det har blivit fler yogalärarutbildningar genom åren, och fler blir det. Tjusningen ligger i att det aldrig tar slut! Jag har genom åren yogat för lärare som Ulla Lundgren (Anusara), Ulrica Gulz (Holistisk yoga), Josephine Selander (Viryayoga), Julie Martin (Brahmani Yoga) Kira Ryder (Lulu Bandha’s), Doug Keller (biomekanikens Guru), Bryan Kest, (Power Yoga), Ulrica Norberg, Jordan Blom,  Sianna Sherman och flera av Stockholms bästa t ex Jennie Wadsten, (YogaLila) och Penny (YOGA Stockholm)! Förutom min egen practice i mitt lilla yogarum, går jag kontinuerligt på klasser och workshops bl a på min favoritstudio Yogashakti i Stockholm.
Alla lärare jag har haft finns naturligtvis inte presenterade här, men alla har givit mig lärdomar som jag reser mig på idag. Och jag är evigt tacksam till dem alla.

Lite runtomkring och nära…alexandra-1503-web-42

Jag har alltid varit på upptäcktsfärd och nyfiken på varför jag är som jag är, likaledes varför andra är som de är. Så utforskandet gav mig en examen som beteendevetare med en fil.mag. i psykologi. Sedan dess, har jag någon form av böljig struktur som ständigt blir vidgad, och berikad av nya färger och nyanser.

Resan fortsätter, tillsammans.

Jag jobbar i kollaborationer! Det är i mötet som dynamiken sker! Från den lilla kreativa idéverkstan med några kära vänner har ljuvliga samarbeten fötts fram. Dharma rör sig bland annat inom kulturen. Jag har arbetat bl a med Fotografiska i Stockholm och ABF. Jag har haft flera kultursamarbeten i Västerås, bl a med Culturen, I Lasses kvarter, Växhuset och Västerås Kulturnatt. Sedan Dharma’s start finns jag på och samarbetar med Västerås Konstmuseum. Våren 2014  ombads jag att undervisa yoga för ensemblen på Västmanlands teater där jag också har större delen av min verksamhet. Dharma har också ett samarbete med Yoga Anytime med bas i Kalifornien och har därmed öppnat upp för världen!
Naturligtvis sker de viktigaste kreativa möten med mina fantastiska kollegor runt om i världen och inte minst med mina yogis i vårt yogarum! Delad glädje är verkligen dubbel glädje, flera gånger om.

Välkommen in i en värld av kreativ rörelse!

Namastê

Alexandra

 

Läs mer… www.dharmayoga.se

0 Comments

Leave a reply

©2024 OURYOGA en sida producerad av www.needconsulting.se

KONTAKTA OSS!

Vi är inte här just nu, men vi återkommer så fort vi kan!

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

X
X
X
X
X